Höstträffen med Årets Projektledare 2017

NÄR: 24 november 2017
TID: 08.00-12.00
PLATS: STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTRE

Förutom talare Martin Österdahl så tillkännages Årets Projektledare 2017 av Svenska ProjektAkademien. Vinnaren kommer berätta om både framgångar och fallgropar från sitt projekt och vilka idéer och beslut som blev avgörande.


Martin Österdahl

Den 22 november 2013 mottog Martin Österdahl priset som årets Projektledare på Projektnärings scen för det framgångsrika genomförandet av Eurovisionfinalen i Malmö 2013. Vi är mycket glada över att få välkomna honom tillbaka.
Martin slutade 2015 som SVTs yngste Programdirektör genom tiderna, med ansvar för 24.000 timmars årlig TV produktion utförd av 2300 medarbetare. Innan dess var han chef för SVTs Underhållning och Sport och var den drivande faktorn i att vända SVTs negativa trend och göra SVT1 till Sveriges största och mest populära TV kanal.
När Sverige vann Eurovision Song Contest i Baku 2012 fick Martin ansvaret som Eurovisiongeneral för ESC Malmö 2013: Resultatet anses av många vara det bästa ESC genom tiderna – samtidigt som budgeten var den lägsta på 2000 –talet. År 2015 vann Sverige igen och det var åter dags att skapa en ESC final, denna gång i Stockholm. Även nu fick Martin ta ledarskapet. Tillståndet i Europa var dock annorlunda jämfört med 2013 med bl.a. stora flyktingströmmar och flera terrordåd, och utmaningarna för ESC teamet fler.
Martin berättar om hur idéburet ledarskap kan skapa stora framgångar och vad de traditionella industrierna har att lära av de kreativa näringarna. Begreppet värdegrund används flitigt numera. Martin är en av de som verkligen omsätter detta begrepp i verkligt ledarskap.