Höstträffen med Årets projektledare 2016

  • DATUM: 18 NOVEMBER 2016
  • TID: 08.00-12.00
  • PLATS: STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTRE

Förutom talarna Lars-Johan Åge och Ari Riabacke så tillkännages Årets Projektledare 2016 av Svenska ProjektAkademien. Vinnaren kommer berätta om både framgångar och fallgropar från sitt projekt och vilka idéer och beslut som blev avgörande. Du kan redan nu läsa om de nominerade här eller titta in i vårt videogalleri, där vi gjort korta intervjuer med de fyra kandidaterna.

Anmäl dig här / Sign up here


Lars-Johan Åge

Lars-Johan Åge är utbildad i förhandling på Harvard Law School och är listad som en av Sveriges populäraste föreläsare av Dagens Industri. Han är ekonomie doktor från Handelshögskolan och hans forskning har anammats av FBI, den svenska polisen och den internationella forskarvärlden.

Många tror att framgångsrik förhandling innebär att fokusera på kraven man vill ställa på motparten och hur man kompromissar kring dem. Det är förstås viktigt, men vi är väldigt styrda av våra biologiska förutsättningar. Lars-Johan menar att vi är programmerade att göra mycket fel i en förhandling. Reptilhjärnan fattar besluten.

Vi är världens bästa på att förhandla när vi är lugna på hemmaplan, men så fort det hettar till blir de flesta dåliga förhandlare. Lars-Johan visar hur en framgångsrik förhandling går till och ger dig ett konkret verktyg du kan använda direkt. Dags att lämna win-win-begreppet i förhandlingssituationer och börja tänka nytt!


Ari Riabacke

Ari Riabacke var 2011 den allra första talaren på Projektnärings scen. Nu har vi den stora glädjen att välkomna honom tillbaka! Han är idag en av Skandinaviens mest anlitade talare och Dagens Industri rankade honom topp tre bland näringslivstalare. Speakers Forum nominerade honom till
International Guest Speaker of the Year.

Ari Riabacke är fil dr och civilekonom, författare och rådgivare. Han mixar kunskap med livlig fantasi och en obotlig törst efter att förföra publiken.

Ari pratar om hur vi skapar framgångsrika organisationer i en snabbföränderlig värld. ”Business as usual”-tiden är förbi. Vi måste tänka nytt och göra annorlunda. Hur fattar vi beslut när valmöjligheterna är oändliga och mängden information är gränslös? Och hur hanterar vi förändring och osäkerhet när vi helst vill undvika risk i alla dess former? Ari kommer garanterat vidga era vyer på framtiden, era organisationer och er själva.