Vårträffen 2022

NÄR: 6 MAJ 2022
TID: 08.00 – 12.00 med efterföljande lunch.
PLATS: STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTRE

Konferencier är som vanligt Jan Öhman.


EMMA FRANS

Hur avgör man vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? Vad finns det för risker med att tro på osanningar? Emma Frans kommer att berätta om hur vi kan få vetenskapskoll, och hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Hon kommer också att tala om vikten av att inte falla för osanningar på nätet, hur källkritik hänger samman med självkritik och hur vi kan skilja fakta från lögn. Emma är forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet.
Hon är doktor i medicinsk epidemiologi och har tidigare arbetat som forskare vid University of Oxford. På hennes blogg vill hon ge ett vetenskapligt perspektiv på aktuella eller intressanta frågor. Hon reflekterar över medicinska forskningsstudier och är väldigt intresserad av beteende, evolution, psykiatri, folkhälsa och vetenskaplig kommunikation.
2017 fick Emma Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst, för att sedan utses till Årets folkbildare av föreningen Vetenskap och folkbildning. Hon har många års erfarenhet av att utföra och granska vetenskapliga studier, och undervisar i vetenskaplig metodik.


Ytterligare talare presenteras senare.

 

Till anmälan

Kommande träffar