Vårträffen 2014

  • Datum: 9 maj 2014

Många projekt idag präglas av en hög grad av osäkerhet. Den som i hög grad påverkas av denna tilltagande osäkerhet är du som projektledare. Att i den situationen samtidigt våga visa ännu mer tillit till dina medarbetare och delegera ansvar är en av projektledarens viktigaste utmaningar.

Att ersätta kontroll med en tilltro till människors vilja att bidra och att leverera är många gånger lättare sagt än gjort. På vårträffen kommer du att träffa två intressanta och erfarna projektledare, som båda har mod, passion och en stark vilja att välja nya vägar när uppgifterna så kräver. Med dig hem kommer du att få konkreta tips för ditt projektledarskap samtidigt som du säkert fått en hel del nya tankar.


David Garpenståhl

David Garpenståhl, är en serieentreprenör som under 20 år har grundat och drivit mer än 10 företag inom spel-, evenemang-, ICT och musikindustrin.

David har varit pionjär inom utvecklingen av spelkulturen och digital sport på en global nivå. Som projektledare har några av hans tidigare projekt inkluderar byggande och utvecklande av stora online spelcommunities så som SoGamed (2002-2006) och Spelarenan.se (idag PlayZeek).

David är också känd för sitt arbete med att leda DreamHack – världens största datorfestival, som CBS 60 minutes kallade ”A Digital Woodstock, but without the mud and drugs”. DreamHack innehar Guinness World Record med 12 754 datorer ihopkopplade i ett lokalt nätverk och är en hyllning till den digitala kulturen och livsstilen. David kvarstår som ägare i DreamHack men har det senaste året gått vidare med nya spännande entreprenörsprojekt.

David kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att leda komplexa projekt i en digital och virtuell värld. I många stycken oortodoxa projekt – men där det också finns en hel del gemensamma nämnare med vanlig projektledning. En av hans lärdomar är att alltid planera för det värsta – men hoppas på det bästa – och att hela tiden försöka hitta en balans mellan risker/osäkerhet och säkerhet när man leder projekt.

Vill du veta mer om Davids syn på projekt? Frida Nilsson från Motivation.se intervjuade David och du läser artikeln här.


Henrik Kniberg

Henrik Kniberg är en Agile & Lean coach baserad i Stockholm. Han hjälper företag att lyckas med både tekniska och mänskliga sidor av mjukvaruutveckling.

Under de senaste två decennierna Henrik har varit CTO på tre svenska IT-företag och hjälpt dussintals fler komma igång med Agile och Lean mjukvaruutveckling.

Henriks böcker har över 500 000 läsare, har översatts till 12 språk, och används som primär vägledning till Agile och Lean mjukvaruutveckling av hundratals företag över hela världen.

Henrik anlitas regelbundet som huvudtalare vid internationella konferenser om Agile & Lean mjukvaruutveckling. Han kommer i sin föreläsning ge dig nya perspektiv på hur du som projektledare kan få ordning i din vardag, genom att tillämpa agila principer i din personliga planering.